Antwoord op vraag: Airco's uit China zoals b.v. de MaxiCool zijn slechter van kwaliteit dan bekende merken?

De meeste airconditioners worden geproduceerd in China. Ook bekende merken laten daar veelal hun airconditioners fabriceren. Natuurlijk zijn er kwaliteitsverschillen onderling en zijn er airconditioners op de markt die u beter niet kunt kopen. Er worden soms airconditioners geïmporteerd waar u maar beter vanaf kunt blijven. Deze worden veelal geproduceerd bij kleine aircoproducenten in China en ondergaan niet of nauwelijks kwaliteitscontroles. De afwerking laat ook vaak te wensen over. Vaak zijn van deze airconditioners niet of nauwelijks serviceonderdelen te verkrijgen. Bij deze airconditioners worden geregeld onderdelen en componenten van slechte of onbetrouwbare kwaliteit gebruikt om de prijs maximaal te drukken. Goedkoop is hier vaak duurkoop.
Er zijn echter een 7 tal grote Chinese fabrikanten die de zaak zeer serieus nemen en voor vele merken (Ook voor bekende A-merken) fabriceren. Deze airconditioners worden zorgvuldig geproduceerd en ondergaan strenge kwaliteitscontroles. Deze fabrikanten zijn niet gebaat met het maken van een eenmalige deal met een Europese importeur. Alleen een duurzame relatie is interessant zodat zij ook de volgende jaren airconditioners kunnen exporteren naar Europa en alle andere landen van de wereld.

Om u een indruk te geven

De fabriek waar de MaxiCool airconditioners geproduceerd worden heeft een oppervlakte van 2000 Hectare en verschaft aan 80.000 mensen werk. Bij de fabriek worden jaarlijks 2 miljoen airconditioners geproduceerd van velerlei merken die wereldwijd worden geëxporteerd. Deze fabriek is ISO gecertificeerd en behoord tot de grootste ondernemingen van China. Kwaliteit, garantie en het leveren van serviceonderdelen is voor zo’n grote onderneming van levensbelang om in de toekomst te kunnen blijven voortbestaan.

Maar zoals reeds eerder gezegd, de kwaliteit van de airconditioner staat en valt ook met het vakmanschap waarmee deze wordt gemonteerd en in bedrijf wordt gesteld. De allerbeste airconditioner ter wereld zal ook slecht of niet naar tevredenheid werken als deze niet volgens de voorschriften of door  goed vakmanschap wordt geïnstalleerd.

95% van de reparatie onderdelen liggen in Wessem dus binnen 1 uur van ons verwijderd!