deel ons op :

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 

Antwoord op vraag : Kan ik een vaste airconditioning zelf installeren?

 

  • U kunt een vaste airconditioning niet zelf “installeren”. Voor het in bedrijf stellen van een airconditioning moeten er namelijk enkele koeltechnische handelingen worden verricht.

 

    • Na het koeltechnisch verbinden van de binnen en buitenunit moet het gehele apparaat worden afgeperst op druk. Dit gebeurt met stikstof. Hierbij wordt gecontroleerd of het apparaat geheel lekvrij is. (Uw apparaat zou anders zijn koelmiddel verliezen en daardoor stoppen met functioneren of zelfs defect kunnen raken)
    • Hierna wordt het apparaat gevacumeerd met een vacuüm pomp. In de koelleidingen en binnenunit zit lucht en vocht. Door te vacumeren worden deze verwijdert en kan de airconditioning pas goed functioneren. (Als er lucht en vocht achterblijft in het systeem zullen de drukken in het toestel niet kloppen en zal het toestel niet goed werken)
    • Nu wordt het apparaat afgeregeld op verdamperdruk. Er wordt koudemiddel afgenomen of toegevoegd zodat uw verdampertemperatuur optimaal is afgesteld en er geen ijsvorming op de verdamper plaatsvindt.

 


Als u erg handig bent en u wilt kosten besparen kunt de voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren zover als dat mogelijk is. Profi-Airco Limburg komt daarna de koeltechnische handelingen doen en regelt uw apparaat af. Van een apparaat dat goed geïnstalleerd is heeft u vele jaren plezier.

 

Een apparaat wat niet goed geïnstalleerd is zal u alleen hoofdpijn en ergernis bezorgen en hij werkt niet wanneer het erg warm is !

 

 
Design by : PROFISAT.